hacoommmm




Piu..piu..piu... (sambil tutup hidung then kipas-kipas)
gile berhabuk + bersawang + berhutan belantara blog nih... 3 tahun beb... rare!!satu jangka masa yang guwa tak pernah terpikir untuk menulis semula dalam blog nih...dan yang paling beshh, guwa masih ingat password masuk blog nih..muahahha...

dah kenape ko nak menulis balik ker rara? ate..bohsannnnn weh.. for nothing to do along these 6 weeks... opss aku bukan bersalin ke hape.. berpantang bagai... NO!!

adelaa sebab kena operate ritu...ade kena repair sikit organ2 dalam perut aku nih... makanya...bermula episode makan tido aje kat umah... so lepas ni kalo berat aku naik 62Kg...

its normal hokey.... NORMAL....!! kalo jumpe aku, sila jangan cakap aku gemuk.... do says... You're too cute rara!!!

(watt daa hukk... juling- tiung..tiung...)

ok... untuk wishlist menulis buat kesekian kalinya dalam blog nih... aku harap bleh tulis a few things sementelah 3 tahun im being missing from blogging...

ahhaa.... macam ade yang baca entry ko..

krik..krikk..krikkk.......

ahh persetankan semua itu... dari aku dok berangan tak buat ape.

 hope aku dapat tulis cite europe tanpa sengaja and entry zaman batu menjelajah kampung bunian sampai siap....

ok..pray for me


he``


walopon guwa ni rock...x men nak sambut ape2 hari pon...
(x kire laa ari jadi ke... anniversary ke...ari kanak-kanak sedunia ke..)
tapi memandangkan ramai no share kt FB..sayang abah laa...ayah terbaik laaa...
so ni guwa nk expose pasal sorang manusia terbaeekkk yang ada dalam hidop guwa...
manusia yang sanggup buat apa saja untuk guwa...
yang berani marah guwa untuk kesenangan guwa
yang banyak bersusah payah untuk guwa...
itulah diaa....bapakk guwa yang terbaik....

terima kasih ayah for being by my side
.....


no life...

i had no life...serious!! o_O ololol
makin lama rasa cam boring je kehidupan...

huiihh awat hang da macam loser sangat nih... cik ara oii?

guwa bukan ape..makin lama,guwa rasa macam taknak buat ape-ape pon...
guwa nak dok rumah...takyah kelua jumpe orang...bleh tak camtu...?

ni kire dah kes teruk kalo cik ara jadik  camni... slalu kalo cik ara down cemane pon tak laa sampai camni...

flying thingy

ohho...theres sumthing flying in my head...waghhh what wrong?
i noe im still in a good condition and healthy.
no...no...no sarah... plant your feet on the ground please...tettttt

Demi Masa``



Peringatan untuk diri sendiri
Demi Masa,(1)Sesungguhnya SEMUA manusia itu di dalam kerugian (2) KECUALI mereka yang berIMAN, dan beramal soleh (3)Dan berpesan2 pada kebaikan, dan berpesan2 pada kesabaran.(4)
(Surah Al-Asr, 1-4)

Arini muqaddimah guwa memang sangat baik... kan...
opkos laa baik, sebab ni bukan kata-kata yang guwa aci petik je...ni guwa amik dari kalam Allah... yang memang sah-sah sahih dan tiada yang tidak benar...melainkan yang benar-benar belaka....

^_^ ehhe...bukan guwa nak jadik ustazah pilihan atau nak jadi rusuk kiri imam muda ke hape (tapi kalo dapat alhamdulillah....amin *_*)

tapi just mengenangkan keadaan guwa dalam 2-3 minggu nih....banyak perkara yang guwa buat tak endah, then last minit baru terkocoh-kocoh nak buat..hiss buruk perangaiiiiii!!!!!

guwa selalu sangat dengar tentang "Pesanan ingat 5 perkara sebelum 5 perkara"



muda sebelum tua
sihat sebelum sakit
kaya sebelum miskin
lapang sebelum sempit (sibuk)
hidup sebelum mati

Tapi sikit pon guwa tak amik pot...

adoiilaaa.....2-3 minggu ni memang sangat laa memenatkan. Bejalan pon da rasa cam nak terbang je, macam dah tak cukup tanah dah nak berpijak.Sibuk ngalahkan perdana menteri Zimbabwe. Ha.HA.hA..

there's few thing need to be settle in a week. Dengan nak keja silibus student...nak kena settle visa umrah...nak kena buat medical checkup... tu blom lagi settle pasai aktiviti kolej - jamuan raya, teaming with passion, -_-' haaihhh...

Bape ari lepas, guwa da register jadi student balik huhuhu...after pegi penang for register, then baru guwa tau yang encik ayah dapat call dari agen yang uruskan pasal umrah kitorang tu nak passport secepat mungkin. guwa kalo tak jumpe face to face, guwa memang susah nak pecaye orang, takat cakap kat email and phone..sumpah guwa memang tak pecaye
( yelaaa lagipon sekarang banyak sendiket yang dok tipu-tipu orang pegi haji dan umrah ni..ishh memang sumpah guwa riso).
ayah guwa pulak jenis senang pecaye kat orang. Dia ingat orang sume hati mulia cam dia gak.

So atas dasar anak sulung yang berwibawa, guwa memang pegi jumpe gak agen tu. Pehhh gile berani cik Ara. "See who i am laa".From Penang-KK-KL -lepas jumpe agent...after settle few thing guwa balik KK dalam kul 3am,then kul 8am guwa pegi keje cam biasa...WoW!! tak penah dibuat che Ara sbelum ni...dah macam iron lady lak rasa.
(ehhe walopon gilir2 drive ngan encik ayah,tp penat nye terasa gak ^_^)


apa yang kait kan pasal demi masa adalah..kenapa laaa guwa tak settle all those things awai2...kenapa tak jumpa agen tu masa ayah guwa awai2 plan nak pg umrah...??

then 2nd things.. pasal medical checkup utk membolehkan untuk guwa register sebagai student..
tak masal guwa tak dapat register ikut time....sebab guwa x sempat buat medical checkup.
siyes guwa marah dengan diri sendiri...
that's ur fault SARAH... not others... cannot blame the university coz that their procedures..
u wanna be part of them...u have to follow their rules... jenuh guwa carik spital yang process guwa nye medical checkup smpai kedah sana..
(sebab kedah je bukak spital ari ahad - even private hospital pon x bukak on weekend....except for emergency case....but at least i try for my best...)
tapi still tak dapat jugak, di sebabkan the report will be processed after a day... Hambikk mu...

well pepatah ade mengatakan
"sesal dulu pendapatan.... sesal kemudian,tiada gunanya..."

tapi guwa nak ubah sket pepatah ni...

"sesal dahulu pendapatan....sesal kemudian hilang pendapatan"...

see... opkos guwa rugi...
dushh..dushhh...dushhh...
kenapa laa guwa x buat,time guwa cuti terlebih2 tuh... dats absolutely ur fault SARAH!!!
WaWaWaaa...

well....
demi masa,sesungguhnya manusia itu dalam kerugian...kecuali yang beriman dan beramal soleh....
see nampak sangat guwa tak cukup lagi kuat iman nya...dan kurang beramal...orang-orang soleh takkan membuang masanya dengan benda-benda yang tak sepatutnya....
untuk step yang pertama....guwa rasa guwa patut amalkan pesanan nabi..."lapang sebelum sempit", as my first principle....

bukan x mo amik yang lain-lain tu...tapi kite mulakan sikit demi sedikit dulu... nanti, lama-lama opkos guwa bleh pegang semua....






Gigi oh Gigi

Pernah sakit gigi?
sakit gigi adalah sakit paling tak best skali...and jumpe doktor gigi adalah perkara paling gerun dalam idop guwa....

Dalam bulan puasa haritu, terpaksa burn dua hari sebab kesakitan gigi yang amat melampau.... pegi jumpe doktor,then dia kasi tampal.... tapi gigi lain lak yang dok sakit...adoiyaii

setelah sebulan menanggung derita, arini guwa nekad pegi klinik gigi.... punye laa guwa kecut perut tunggu kat luar tu, skali bile dah masuk,

doktor: ok, sakit yang mane?

guwa: sini...bla...bla...bla (kire mengadu laa pada incik doktor tersebut)

doktor: ermm..gusi bengkak nih, kasi ubat dulu nnt baru dtg buat treatment..

guwa: saya tak mau cabut doc...bleh ke? buat laa cemane pon, tp x mau cabut...(gile kot...gigi geraham besar nih....kalo cabut, mau xde gigi dah nak kunyah)

doc: awak kena buat root treatment, kalo x mau cabut...nnt buat appointment...

guwa: ok, baik....tapi brape cost nye yer doc?

doktor: untuk gigi geraham ni ade 3 akar, jadi cost dia mahal.... 1 akar RM 300, kalo 3 akar lebih kurang 800.....

guwa: ngaaaa....!!!! bapok laa mahai nye.... memang tak sakit dah laa dengar.....

lepas tgok muke blank guwa...incik doktor pon cakap

doktor: kalo pegi klinik kerajaan lebih murah...tapi kena tunggu appointment lama

yess, tu guwa tau.....klinik kerajaan memang bagus, aritu guwa pegi...alatan dia lebih canggih dari klinik swasta, tapi tu aaah, sangat lama tunggu appointment...

adoiilaaa.....

then,lepas tu terus guwa pegi klinik gigi kerajaan.... skali tgok fare dia... RM 150 tu pon untuk foreigner...kalo malaysian sure lagi murah, banyak murah tuh.....
lepas buat check-up terus cik doktor tu kasi appointment ngan guwa...sbb guwa nye gigi tahap kritikal... so appointment dia awal laa sket...dlm lan 9 nih...
alhamdulillah.... seb bek doktor spital tu baik..dah laa lawa lak tuh..heehehe...

neway still counting days...for it...Allahhu Akbar........


my Mama and her siblings

hehehe bile tengok gambar ni...guwa teringat lak kata-kata sepupu guwa....
ko leh jadi penghibur warga emas...

(tapi dua orang macik guwa ni belom jadi warga emas lagi)

maksu>nde>mama>wan nyah


hehehe ni laa my mama and her siblings...